måndag, augusti 10, 2009

Läsare, ni är inte ensamma

Någon gång i början av april satt jag och Daniel och drack öl på Hakets uteservering tillsammans med Porter (bilden ni ser till höger). Ja, det var fortfarande jackväder då men solen sken och det regnade inte. Himlen tror jag inte att vi hade sett på flera månader. Att Porter inte riktigt kan föra sig inne på en pub hjälpte också till.

Under kvällens gång kom vi in på att vi visserligen dricker ganska mycket kul öl men att vi är ganska dåliga på att komma ihåg vad som smakar hur, är värt hur mycket och passar till vad. Det där med att skriva ner vore bra men då ska man också hitta sina papper eller filer. Någon av oss föreslog att man kanske skulle starta en ölblogg; då skulle vi både hitta våra anteckningar och ha en motivation att skriva ner dem.

Strax efter att vi började skriva installerade jag en statistikfunktion. Till vår stora förvåning visade det sig att folk faktiskt läste vad som skrevs. Vi hade knappt nämnt bloggen för någon bekant och kände (känner) heller inga andra ölbloggare som kunde sprida den. Redan i början på maj var vi uppe i över 500 unika besökare i veckan och länkades från en rad andra bloggar. Det kändes helt ofattbart. Förra veckan passerade vi den för oss ganska nya bloggare magiska gränsen 1000 unika besökare (eller snarare 1083) på en vecka.


Varken jag eller Daniel har bloggat tidigare. Snart fyra månader och 167 inlägg senare börjar vi få kläm på vad vi vill att bloggen ska handla om. Vi har många idéer på vad vi vill skriva om under hösten. Förhoppningsvis sådant som ni läsare kommer att tycka är intressant att läsa. Målsättningen är även att vara med på någon ölbloggarträff (hur går det med Sverigeträffen?) och att åka ner till en av Fredriks (på Malt Humle Jäst & Vatten) öl-middagar i Helsingborg.


Skål på er!

4 kommentarer:

 1. Den uppskattas! Utförlig, uppdaterad och aktuell. Plus för ett trevligt personligt och flytande språk.

  Tackar tackar!

  // Mvh Henke

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Skönt med en blogg som närmast överuppdaterar ;) bättre det än motsatsen dock (hmm..) Hursomhelst, många intressanta och bra inlägg.

  SvaraRadera
 3. Grattis grabbar :) Självklart ska ni komma till Helsingborg för öl-middag!

  SvaraRadera
 4. Brukar läsa det mesta ni skriver, hinner inte riktigt läsa allt då ni har en tendens att skriva väldigt mycket. Men det är förstås kul!

  SvaraRadera