torsdag, augusti 13, 2009

Studentaktivitet - Tips?

Kära läsare. Vi har en liten utmaning inför oss. Jag och Carl skriver ju här men från början (2007) startade vi en studentförening, Handels Schenier, tillsammans med Johan. Vi har gjort lite olika events, typ ölprovningar, resor till Stockholm Beer & Whiskey, pubrundor och så. Tanken är att vi ska försöka berika studenternas vardag med möjlighet att göra ett aktivt val av smaker, hittills mest öl.

Nu ska ju då nya studenter nollas in. En av aktiviteterna är en promenad i Delsjöområdet med lite olika stationer där olika föreningar får chans att presentera sig och sin verksamhet genom att anordna någon tävling som nollorna då får poäng för. Föregående år har vi kört ölprovning, beskriver fem olika öltyper, sedan får man se och smaka på fem öl i glas och bestämma vilken öl som är vilken sort.
Ganska lågintensivt och populärt då man ju får öl! Gruppstorlekarna kommer variera ganska mycket (typ 20 som lägst och upp mot 100-120 som störst), och det gäller att alla hålls vakna och intresserade. Vi har ca 20 minuter på oss innan de ska vidare till nästa station.

Vi vill gärna få med:

Ölsnobberi, men på en lagom nivå
Stockholm Beer & Whiskey resa
Någon provning, kanske doftövning, inte så svår
Bryggnings-/vintillverkningsprocess
Någon koppling till bloggen

Grundläggande är att det ska passa till 500-1000 pers som troligen inte är "omvända" men som kan öppna ögonen lite, samtidigt som det är kul för dem. Gärna inte vara skitdyrt samtidigt som det är ute i skogen: ingen el och allt vi bär med oss måste vi bära tillbaks.

Jag tänkte att 1000 hjärnor är bättre än fem! Jag förstår att några reguljära läsare själva är studenter. Har ni några kul idéer? Hur brukar ni göra, hur gjorde ni "på er tid"? Eventet ska genomföras nästa vecka, på fredag.

Svara gärna som kommentar eller som mail till schnilleochschmak@gmail.com om ni inte vill eller kan kommentera!

Daniel

0 kommentarer:

Skicka en kommentar