Så går en badrumsrenovering till

Som vi tidigare nämnt i vårt intro så är vi grabbar som pysslar med badrumsrenoveringar i Göteborg och även om vårt fokus ligger på öl och allt kring denna ädla dryck när vi skriver på den här sidan så vill vi ibland också ge lite tips kring andra saker vi kan mycket om. Som att renovera badrum i Göteborg till exempel. 

Här berättar vi hur det går till, så kan du sedan bestämma dig om det är något du vill göra hemma på egen hand, eller med oss så det blir rätt gjort. 

Demolering & rivning

Här är det viktigt att ha koll på två saker. 

  1. Är vattnet avstängt?
  2. Är elen avstängd?

Om du inte kan svara ja på de två frågorna ska du pausa! Det kan bli en mycket obehaglig överraskning att ta loss en toalettstol och se vattenrör som är som en isländsk gejser. Är då dessutom strömmen påslagen kan det ju också innebära lite onödig "spänning".

I övrigt är det faktiskt bara att gå loss med slägga, kofot och hammare. Fundera på om det är saker som ska vara kvar innan du börjar.

Grundjobb och installationer

Sedan gör man ett skikt som är vattensäkert. Ett badrum får aldrig läcka ut vatten så man tätar både golv och väggar med speciella material. Efter detta så är det dags att börja med kakel, klinkers eller plastmatta och sist kommer inredningen. Låter det enkelt? Det är det - om man vet vad man gör! Riva kan du göra själv för att spara pengar men låt oss proffs sköta resten så blir badrummet perfekt. 

30 Oct 2021

Äldre inlägg Startsida