Tre saker du inte får missa i Göteborg

Göteborg är staden i våra hjärtan och om du besöker vår vackra stad finns det många saker du bör se. Här har vi listat tre av dem men det finns säkert minst hundra till. Vi börjar våra tips med den kanske mest kända sevärdheten av dem alla - Liseberg.

Liseberg

En nöjespark som inte bara erbjuder åkattraktioner för alla åldrar. Här finns även en vacker botanisk trädgård, möjlighet att äta och dricka gott, dansa och gå på konserter. De öppnar sommarverksamheten i juni och har även öppet under jul och andra högtider. Bästa åkattraktionen: Flumeride (för vi gillar att bli blöta!)

Feskekôrka

Detta är en saluhall för fisk och skaldjur där man kan hitta alla havets läckerheter. Även om man inte tänkt köpa fisk eller skaljdjur så är ett besök här något man kommer att minnas länge. Intill ligger det ett par fina pubar också, vi ville bara nämna det. 

Nordstan - Femmanhuset

När du klivit av tåget och ska in mot stan så är det näst intill oundvikligt att du hamnar på Nordstan som är ett enormt köpcentrum under tak. Myllrande gator inomhus och butiker så långt ögat kan nå. I Femman (som Nordstan kallas av de flesta) kan du också njuta av gatumusikanter, trollkonstnärer och äta en bit mat. Och ja, det finns pubar här med! 

 

10 Jul 2022

Äldre inlägg Startsida